Foto: Christoffer Borg Mattisson/Bildbyrån

Rakip: "Bra att tränaren gör att man inte känner sig utanför"

Publicerad: 2020-08-05 09:46 Allsvenskan

Malmös mittfältare Erdal Rakip får inte regelbunden speltid, men är ändå nöjd med nye tränaren Jon Dahl Tomasson.

Erdal Rakip, 24, fick sparsamt med speltid under Uwe Rösler. I fjol blev det 14 allsvenska matcher, varav enbart fem från start.

Nu känner mittfältaren att situationen i Malmö FF är annorlunda under Jon Dahl Tomasson.

– Men som fotbollsspelare ska man aldrig vara nöjd, då slutar man utvecklas. Men om man jämför det här året med förra så är det ett framsteg. Men det är en bit kvar till där man vill vara. Det är bara att jobba vidare på träningarna, till hundra procent, och i de matcher man får, säger Rakip till Kvällsposten.

– Det känns hela tiden som att jag är med nu. Om jag inte startar så hoppar jag in. Det är framsteg, om man säger så, fortsätter han.

Rakip är medveten om att det är undvikligt att hamna utanför laget med tanke på den stora konkurrensen. Han gillar dock hur Tomasson sköter det hela.

– Tränaren brukar snacka och pusha på spelarna hela tiden. ”Tänk på det här och det här. Jobba med det här”. Han brukar snacka med de flesta om vad de bör jobba med. Det är bra att tränaren gör att man inte känner sig utanför, säger Rakip till Kvällsposten och menar att det inte var så förra året med Rösler.

Thomas Berg
thomas@fotbolltransfers.com