Foto: Andrea Staccioli/Bildbyrån

Carles Pérez: "Jag förtjänade inte att bli såld av Barcelona"

Publicerad: 2020-08-05 09:32 Italien


Barcelona sålde Carles Pérez till Roma i januari. Den offensiva yttern medger att flytten var överraskande för honom.

Carles Pérez fick en del speltid i Barcelona i höstas när laget hade skadeproblem i anfallet.

22-åringen stod för ett par fina insatser, men det räckte inte för Barcelona. De valde att sälja honom till Roma i januari.

Pérez menar att han gärna hade stannat och kämpat vidare i Barcelona.

– Sedan jag var en ungdomsspelare hade jag anbud att lämna Barcelona, några av dem från England. Även när jag var i Barcelona B hade jag anbud från seniorlag och jag sa alltid nej eftersom jag ville ta mig till (Barcelonas) A-lag. Sedan hade jag mina möjligheter och jag tycker att jag tog vara på dem. Faktum är att jag till och med fick ett kontrakt som A-lagsspelare, säger han till EFE.

– För mig var det en överraskning att de senare beslutade att göra sig av med mig, jag anser att jag inte förtjänade det. Men jag vill inte heller dra tillbaka något, det är något som hände för många månader sedan. Nu är jag i Roma, ett av de bästa lagen i Italien, fortsätter 22-åringen.

Pérez vet fortfarande inte varför han såldes.

– Till denna dag förstår jag fortfarande inte vad som hände. Antingen behövde klubben pengar eller så var det något annat som undkommit mig. Men det är redan i det förflutna. Då störde det mig eftersom det var ett slag att lämna Barcelona och att inte längre se din familj och vänner, säger han.

Thomas Berg
thomas@fotbolltransfers.com