Foto: David Klein/Bildbyrån

Vändningen - Manchester United hotar att dra sig ur jakten på Sancho

Publicerad: 2020-08-04 22:17 Övriga Europa


Manchester United vägrar acceptera Borussia Dortmunds prislapp och hotar med att dra tillbaka sitt intresse för Jadon Sancho, enligt flera medier.

The Guardian uppgav tidigare i dag att Manchester United är överens med Jadon Sancho, 20, om ett kontrakt värt 2,9 miljoner kronor i veckan.

Den ansedda tidningen menar också att United ska vara redo att betala 100 miljoner euro plus 20 miljoner euro i bonusar för Sancho via en avbetalningsplan. Tyska Bild har uppgett samma sak.

Flera andra medier har också rapporterat att United är i långt gångna förhandlingar med Borussia Dortmund.

Nu uppger bland annat BBC Sport och Sky Sports att United ännu inte är överens med Sancho om de personliga villkoren och att deras värdering av spelaren skiljer sig stort från Dortmunds.

United känner att Dortmunds prislapp på 120 miljoner euro är orealistisk mitt i en pandemi - som slagit hårt med samtliga klubbars ekonomi.

Den engelska storklubben är angelägna om att inte pressas till att betala ett överpris och hotar att titta på andra spelare, såvida inte Dortmund sänker sina krav. De köper inte heller den deadline som tyskarna satt till den 10 augusti.

Sky uppger också att United är ovilliga att bryta sin lönestruktur och göra om samma misstag de gjorde med Alexis Sanchez.

Bild har också kommit med nya uppgifter under kvällen. De menar att United och Sancho faktiskt är överens om ett femårskontrakt, men håller med om att klubbarnas värdering av spelaren skiljer sig.

ESPN uppger också att Sanchos övergång är i farozonen på grund av prislappen.

David Lind
david@fotbolltransfers.com