Foto: Bildbyrån

Xavier Mbuyamba uppges närma sig Chelsea

Publicerad: 2020-08-04 15:57 Övriga Europa


Den lovande mittbacken Xavier Mbuyamba, 18, närmar sig en övergång till Chelsea, enligt uppgifter.

Xavier Mbuyamba är tillgänglig som bosman då hans kontrakt med Barcelona löpt ut.

18-åringens agent bekräftade i maj att det finns ett stort intresse för talangen. Han medgav att Chelsea visade mest intresse.

– Nästan alla stora klubbar i Europa har frågat om Xavier. Real Madrid är också där, de är seriösa med sitt ungdomssystem, men det skulle självklart vara ett känsligt byte. Juventus och Inter är intresserade, likaså toppklubbar från Tyskland och England. Chelsea visar mest intresse. Självklart har vi diskuterat detta ordentligt, sa Carlos Barros till Voetbal International.

– Chelsea gav en fantastisk presentation. Det finns en unik fotbollsatmosfär där. Du sitter omedelbart med A-lagets spelare under lunchen och klubben har beskrivit en mycket ambitiös plan för Xavier. De tror verkligen att han om ett-två år kan vara i A-laget. Frank Lampard har naturligtvis redan bevisat att han inte är rädd för att spela med unga spelare, fortsatte han.

Nu skriver Daily Mail att Chelsea är nära att vinna dragkampen om Xavier Mbuyamba - som går under smeknamnet "nye Virgil van Dijk".

Londonklubben hoppas inom kort kunna skriva kontrakt med den holländske talangen.

Thomas Berg
thomas@fotbolltransfers.com