Foto: Bildbyrån

Manchester United överens med Jadon Sancho

Publicerad: 2020-08-04 15:37 England


Jadon Sancho är nu nära att lämna Borussia Dortmund för Manchester United. Samtliga parter är nu nästan helt överens.

I går rapporterade ansedda The Guardian att Manchester United och Borussia Dortmund är i långt gångna förhandlingar om Jadon Sancho.

United väntas betala 100 miljoner euro plus 20 miljoner euro i bonusar. Dortmund är redo att acceptera en avbetalningsplan på två till tre år.

Nu skriver samma tidning att klubbarna är ännu närmare en överenskommelse och samtliga parter är övertygade om att affären blir av.

The Guardian uppger samtidigt att United och Sancho nu är helt överens om de personliga villkoren.

20-åringen har tackat ja till ett femårskontrakt som kommer ge honom 250 000 pund i veckan, motsvarande 2,9 miljoner kronor i veckan.

Det faktum att Alexis Sánchez, 31, är nära att slutföra en permanent övergång till Inter har frigjort utrymme i Uniteds lönebudget.

Uniteds manager Ole Gunnar Solskjaer vill dock inte bekräfta att en värvning av Sancho närmar sig.

– Det här transferfönstret är långt och varje övergång tar sin gång. Det är vad det är. Vi är alltid ute efter att förbättra laget och truppen. För närvarande har jag inga uppdateringar. Om det finns några nyheter kommer vi att uppdatera er, säger norrmannen enligt ESPN.

Enligt ESPN kommer Dortmund få 70 miljoner euro direkt och att resterande 50 miljoner euro är i framtida betalningar samt bonusar.

Thomas Berg
thomas@fotbolltransfers.com