Foto: IFK Norrköping

Officiellt: Linus Wahlqvist klar för IFK Norrköping

Publicerad: 2020-08-04 14:36 Allsvenskan


IFK Norrköping värvar tillbaka högerbacken Linus Wahlqvist från tyska Dynamo Dresden.

IFK Norrköping bekräftar på sin officiella hemsida att Linus Wahlqvist, 23, återvänder till klubben.

– Linus är en utav våra grabbar, och det är extra glädjande när de väljer att komma hem. Vi vet att det bygger IFK Norrköping på både kort och lång sikt, och det här är en värvning som visar att IFK blir att räkna med nu och i framtiden, säger managern Jens Gustafsson till hemsidan och fortsätter:

– Det här stärker även den identitet och kultur som vi vill ha med Norrköpingsgrabbar i laget. Linus har varit med och byggt upp kulturen som råder, så han kommer vara startklar och vet vad som förväntas av honom både på och utanför planen. Linus visar att IFK är attraktivt att komma hem till – jag tror inte att han hade kommit hem om vi inte presterat som vi gjort under de senaste åren.

Linus Wahlqvist är glad över att vara tillbaka efter sejouren i Dynamo Dresden.

– Det känns jättebra, jag är glad och det är väldigt kul att vara tillbaka. Jag har sett alla matcher och IFK har fortsatt bygga på det vi gjort under en lång tid. Det är ett otroligt bra lag med många skickliga spelare och många unga spelare. De har gjort det jättebra och jag hoppas att jag kan bidra, säger han till hemsidan.

Thomas Berg
thomas@fotbolltransfers.com