Foto: Juventus FC

Kulusevski om jämförelsen med Nedved: "Är smickrande"

Publicerad: 2020-08-04 14:26 Utlandsproffs


Säsongen är över. Nu väntar ett nytt äventyr i Juventus för Dejan Kulusevski. Den svenske stjärnan är lyrisk över att ansluta till det stjärnspäckade laget.

Dejan Kulusevski, 20, lånade ut från Atalanta till Parma förra sommaren.

Den offensiva yttern/anfallaren gjorde omedelbar succé i Parma och var glödhet i vintras.

Inter ville verkligen ha Kulusevski, men Juventus vann till slut dragkampen om den svenske landslagsmannen.

I en intervju med Tuttosport talar Kulusevski ut om sin övergång till storklubben.

– Jag går till Juve för att hjälpa laget. Jag är medveten om att för att återbetala förtroendet för att ha värvat mig måste jag arbeta mycket och ha tålamod och lära mig mycket av lagkamraterna och tränarna, säger 20-åringen till tidningen.

Kulusevskis spelstil har jämförts med tidigare världsstjärnan Pavel Nedved - som numera är direktör i just Juventus.

– Jämförelsen med Nedved smickrar mig. Förutom att ha träffat honom personligen såg jag några DVD:n på honom: han var riktigt stark. Jag kanske ser lite ut som honom vad gäller löpstilen i kombination med min teknik, säger svensken och fortsätter:

– Sanningen är att jag lärde mig ny fotboll i Parma eftersom jag i Atalantas ungdomslag alltid har mött lag som försvarar med tio spelare bakom bollen. I Juve kommer jag finna en fotboll som jag älskar, med mycket bollinnehav. Det viktiga är att röra sig mycket.

Kulusevski ser också fram emot att spela med stjärnorna Paulo Dybala och Cristiano Ronaldo.

– Dybała? Jag kan bara lära mig av den väg som Paulo har tagit, ibland var han också kapten. Jag älskar hans sätt att spela: han har matcherna i huvudet och med sin vänsterfot skapar han magi som vanligtvis bara ses på Playstation, säger han och fortsätter:

– Jag ser fram emot att kunna kombinera med Dybala och jag kommer att be De Ligt om många råd om hur man snabbt kan integreras i gruppen, han är bara ett år äldre än mig och han har redan etablerat sig i Juve. Ronaldo? Lyckligtvis har jag redan träffat honom och det var väldigt spännande. När jag kom till Turin i januari för att signera mitt Juve-kontrakt gick Cristiano in i huvudkontoret med Chiellini, Buffon och Bonucci för att personligen välkomna mig till Juventus. Jag var barn när jag beundrade Cristiano på tv, det känns nu konstigt att ha honom som lagkamrat. Utifrån kan han se ut som en stjärna, men han är en väldigt lättsam kille.

Thomas Berg
thomas@fotbolltransfers.com