Foto: Dylan Martinez/Bildbyrån

Uppgifter: Mauricio Pochettino är Barcelonas förstaval

Publicerad: 2020-08-03 10:06 Spanien


Barcelona förnyar sitt intresse för argentinske tränaren Mauricio Pochettino - som även placeras i Inter.

Mauricio Pochettino tackade nej till Barcelona i januari när Ernesto Valverde fick sparken.

Han sa då att han hellre åker hem till Argentina och jobbar på sin gård än att skriva på för Barça på grund av sin bakgrund i Espanyol.

Nu skriver Daily Mail att Barça förnyar intresset för Pochettino och gjort honom till sitt förstaval om nuvarande tränaren Quique Setién sparkas. 

Samtidigt öppnar nu Pochettino för Barça efter att Espanyol degraderats från La Liga. Han ångrar sitt tidigare uttalande om giganten.

– Espanyol är där jag skapade mitt namn men jag är inte arrogant och jag gillar inte att jag har gjort ett sådant uttalande. Nu kanske jag inte skulle ha sagt det eftersom du i livet aldrig vet vad som kommer att hända, säger Pochettino till El Pais.

– Jag träffade (Barças president Josep Maria) Bartomeu på ett café (2018) och vi hälsade på varandra och pratade i fem minuter. Det skapade ett rykte och jag ville döda ryktena, men jag ville inte vara respektlös mot Barcelona, fortsätter han.

Sky Sport Italia, Sport Mediaset, Gazzetta dello Sport, Tuttosport och Corriere dello Sport rapporterar samtidigt att Inter och Antonio Conte kan gå skilda vägar efter att tränaren kritiserat klubben.

Massimiliano Allegri har pekats ut som en möjlig ersättare. Men enligt FCInterNews och Tuttosport är även Pochettino högt upp på Inters önskelista.

Thomas Berg
thomas@fotbolltransfers.com