Foto: Massimo Pinca/Bildbyrån

Uppgifter: Contes framtid osäker - Inter blickar mot Allegri

Publicerad: 2020-08-02 20:30 Italien


Massimiliano Allegri kopplas återigen ihop med Inter efter att Antonio Conte kritiserat klubben.

Efter gårdagens seger mot Atalanta riktade Antonio Conte kritik mot sin klubb Inter.

– Det har varit ett väldigt tufft år på ett personligt plan, väldigt tufft. Jag tycker inte att spelarnas insatser fick ett erkännande, jag tycker inte att mitt jobb fick ett erkännande och vi har fått väldigt lite skydd från klubben. Vi måste växa och bli bättre inom alla områden, och en stor klubb måste skydda sina spelare mer. Vi ska diskutera allt efter säsongen, jag måste träffa presidenten (Steven Zhang) och han är i Kina just nu, sa han bland annat.

Inters vd Giuseppe Marotta har besvarat Contes kritik.

– Det är inte lätt att analysera objektivt. Uppenbarligen har vi tappat poäng, men vi har också lärt oss från dessa situationer. Vi har sett ett lag som förbättrats. Negativa erfarenheter kommer att bli stora kvaliteter i framtiden. Vi måste fortsätta på den här vägen, att höja ribban yttelrigare och kunna tillfredsställa supportrarna. Vi har en trupp som har visat mycket om som kan stå upp. Contes arbete har visat sig, sa han.

Det är osannolikt att Conte får sparken, men krismötet mellan tränaren och ledningen kan sluta med att han avgår, enligt La Repubblica och Gazzetta dello Sport.

Sport Mediaset uppger samtidigt att om mötet mellan Conte och Inter inte går bra kan han ersättas av Massimiliano Allegri.

Allegri har inte haft något uppdrag sedan han lämnade Juventus efter förra säsongen. Han har tidigare arbetat med Marotta.

Thomas Berg
thomas@fotbolltransfers.com