Foto: John Sibley/Bildbyrån

Capello: "Zaniolo har potentialen att vinna Ballon d'Or"

Publicerad: 2020-08-02 16:31 Italien


Efter ännu en stark prestation hyllas Romas stjärna Nicolò Zaniolo av den före detta tränaren Fabio Capello.

21-årige Nicolò Zaniolo har visat framfötterna för sitt Roma sedan han återhämtade sig från korsbandsskadan.

I mötet med SPAL i juli stod den offensiva talangen för ett imponerande solomål. När Roma i går ställdes mot Juventus spelade han fram till Diego Perotti efter ytterligare en soloräd.

En som blivit förtrollad av Zaniolos insatser är den legendariske tränaren Fabio Capello.

– Kaká hade inte samma styrka som Zaniolo, då han var mer teknisk och uttryckte sig bättre i den sista tredjedelen. Den här Roma-talangen har en extraordinär fysisk, kraft och fart mixat med kvalitet. Han har inte bara potentialen för guldskon, utan mer än så, säger Capello enligt Football Italia och fortsätter:

– Jag är förälskad i Zaniolo eftersom han har allt på högsta nivå: styrka, kvalitet och fart. Det finns många spelare med mycket potential, men ingen är som honom. När jag tittar på hans assist till Perotti mot Juventus, att ta sig till straffområdet från mittfältet med bollen vid fötterna och fortfarande ha kontroll att slå den precis passningen, det betyder att han har spelsinne och en precis känsla för bollen. Jag ser inga andra unga spelare som är lika bra som Zaniolo just nu, så ja, jag tror att han potentialen att vinna Ballon d'Or.

David Lind
david@fotbolltransfers.com