Foto: Miquel Llop/Bildbyrån

Barcelonas president om Fati, Martínez och Neymar

Publicerad: 2020-08-02 16:18 Spanien

Barcelonas president Josep Maria Bartomeu ger besked om Ansu Fati, Lautaro Martínez och Neymar.

Tidigare rapporter har gjort gällande att Manchester United är redo att erbjuda motsvarande 1,6 miljarder kronor för Barcelonas jättelöfte Ansu Fati, 17.

Presidenten Josep Maria Bartomeu slår fast att klubben inte har några planer på att sälja ynglingen.

– Vi har inte fått några formella bud men det har funnits intresse från några klubbar. Barcelona svar har varit nej. Han är grundläggande för klubbens framtid. Ansu är inte till salu. Han representerar akademin som spelarna kommer från, lär sig från och stärker dem i förstalaget, säger Bartomeu till Sport.

– Han är unik eftersom han hoppade från ungdomslaget till förstalaget. Det finns inga många som honom och Barcelona kan inte sälja honom, även om det vore en ekonomisk lösning för klubben i tider av en pandemi. Vi har aldrig övervägt att sälja honom. Tvärtom, det vi gör är att hjälpa honom i hans utveckling och få honom att signera ett nytt kontrakt i framtiden, så att han spelar här livet ut.

Bartomeu bekräftar att det inte blir någon värvning av Inters anfallare Lautaro Martínez eller Paris Saint-Germains ytter Neymar.

– Barcelona har pratat med Inter om Lautaro under de senaste veckorna, men samtalen har ömsesidigt pausats. Den nuvarande situationen tillåter inte stora transfersummor, säger Bartomeu.

– PSG vill inte heller sälja, vilket är logiskt eftersom han är en av de bästa spelarna i världen. Förra sommaren ansträngde vi oss verkligen för att värva honom, men den här sommaren kommer vi inte ens att försöka, fortsätter presidenten.

David Lind
david@fotbolltransfers.com