Foto: Thorsten Wagner/Bildbyrån

Conte: "Vi fick äta dynga i månader och fick noll skydd"

Publicerad: 2020-08-02 11:19 Italien


Vinsten mot Atalanta innebär att Inter slutar tvåa i Serie A. Nu riktar en frispråkig Antonio Conte kritik mot ledningen.

Med Antonio Conte på tränarbänken slutade Inter tvåa i Serie A bara en poäng bakom Juventus under den italienske taktikerns debutsäsong.

Efter gårdagens vinst mot Atalanta hade Conte en utläggning om klubbledningens misslyckande att skydda truppen från kritik när resultaten inte gick deras väg.

– Det har varit ett väldigt tufft år på ett personligt plan, väldigt tufft. Jag tycker inte att spelarnas insatser fick ett erkännande, jag tycker inte att mitt jobb fick ett erkännande och vi har fått väldigt lite skydd från klubben. Vi måste växa och bli bättre inom alla områden, och en stor klubb måste skydda sina spelare mer. Vi ska diskutera allt efter säsongen, jag måste träffa presidenten (Steven Zhang) och han är i Kina just nu, säger Conte enligt Daily Mail.

– Det var ett väldigt, väldigt intensivt år, svårt, och grabbarna gjorde det bra som isolerade sig och skapade en gemenskap, trots svårigheterna. Jag gillar inte folk som hoppar på tåget och jag såg en del sådant med Inter i år. Vi fick äta dynga i månader och fick noll skydd. Mitt problem är att jag har en vision, jag ser vägen vi måste ta och jag vet vad vi behöver göra. Häromdagen såg jag en intervju med Luciano Spalletti i Inter från 2017. Nu är det 2020 och inget har förändrats.

Conte fortsätter:

– Jag kan vara en åskledare första året, men om man inte lär sig och fortsätter göra samma misstag, då är det bara galet. Jag vill vara väldigt tydlig med att jag inte pratar om transfermarknaden och spelarna, jag vill att det ska framgå tydligt.

David Lind
david@fotbolltransfers.com