Foto: Andreas L Eriksson/Bildbyrån

OFFICIELLT: Bartosz Grzelak tar över AIK

Publicerad: 2020-07-31 16:45 Allsvenskan

AIK bekräftar på sin officiella hemsida att Bartosz Grzelak ersätter sparkade Rikard Norling som chefstränare.

Bartosz Grzelak, 41, har signerat ett kontrakt med AIK som sträcker sig över säsongen 2022.

– Jag känner mig oerhört stolt över uppdraget och samtidigt ödmjuk inför uppgiften. AIK är en enormt stor klubb med oerhört hängivna supportrar och jag vet att ledare, spelare och supportrar tillsammans kan skapa en kraft och energi som tar oss dit vi vill vara, säger han till hemsidan.

– Jag ser fram emot att få jobba med alla duktiga ledare och spelare fortast möjligt för att tillsammans påbörja vår resa framåt. Vi har ett hårt jobb framför oss, och det arbetet börjar redan idag, fortsätter Grzelak.

Sportchefen Henrik Jurelius är nöjd.

– Vi är mycket glada och stolta över att vi kommit överens med Bartosz. Bartosz var en starkt bidragande person då vi vann SM-guld 2018 och med sin personlighet och sitt moderna ledarskap, där han står för en utveckling av spelare och ett framåtlutat spelsätt, så ser vi fram emot den kommande tiden tillsammans. Resan med Bartosz och den övriga staben på Karlberg för att skapa ett starkare AIK startar nu, säger han.

Rikard Norling fick sparken i måndags. Grzelaks senaste uppdrag var som assisterande förbundskapten för U21-landslaget.

UPPDATERING 18.45: Bartosz Grzelak uttalar sig om sin nya tjänst i samband med en presskonferens.

– Det gick väldigt snabbt från det att jag fick beskedet från AIK att man var klara att gå vidare i sin rekryteringsprocess med mitt namn. Det fanns ingen tvekan, även om jag har trivts väldigt bra med mitt jobb på Svenska fotbollförbundet med U21-landslaget. Det har varit en väldigt lärorik period. Men även om det har varit bra finns det bara ett svar när AIK ringer, säger han enligt Fotbollskanalen.

41-åringen har bra koll på laget då han har ett förflutet i AIK, som assisterande till Norling.

– Jag ser att det finns väldigt mycket potential i det här laget. Både ungdomlig entusiasm och mycket talang. För mig är det en perfekt mix i ett fotbollslag, att ha de egenskaperna. Jag ser att jag direkt vill få in en lite annan struktur i laget. Jag vill använda mina egenskaper. Jag är som bäst när jag får vara direkt med spelarna och ha en tydlig spelidé och involvera spelarna, framför allt. Det ser jag verkligen fram emot, säger han enligt Fotbollskanalen.

Thomas Berg
thomas@fotbolltransfers.com