Foto: Bildbyrån

"Vi har accepterat att Thiago Alcántara vill lämna"

Publicerad: 2020-07-31 08:28 Övriga Europa

Thiago Alcántara, 29, kopplas starkt ihop med Liverpool. Bayern Münchens vd Karl-Heinz Rummenigge är inställd på att tappa stjärnan.

Den spanske landslagsmannen Thiago Alcántara har bara ett år kvar på sitt kontrakt med Bayern München.

Mittfältaren har placerats i Manchester City och Juventus. Men det har främst ryktats om att Thiago är på väg till Liverpool.

Bayern har tidigare medgett att Thiago inte vill förlänga och att han därför kommer säljas. Karl-Heinz Rummenigge har inga problem med det.

– Vi någon tidpunkt verkade det verkligen som att (en överenskommelse skulle nås). Men då informerade Thiago Hasan (Salihamidzic) att han skulle vilja göra något nytt igen, och så är det. Vi måste acceptera det. Vi har ett kontrakt som fortfarande är giltigt i ett år och om han kommer överens med någon klubb borde den klubben betala en övergångssumma på ett visst belopp, säger Bayerns vd till Sky Sport Germany och fortsätter:

– Jag vill inte ge någon offentlig kommentar om det belopp som vi har i åtanke. Sedan kommer vi att ta itu med det, men vi kommer inte, som jag redan har sagt, att ha en sommarförsäljning. Jag är inte arg alls, jag gillar honom. Jag tycker att han är en fantastisk fotbollsspelare, en fin fotbollsspelare och han är också en bra karaktär. Och man borde inte glömma heller. När han är 29 år är han i en ålder där, om han vill göra något nytt, måste han göra det nu för om du är i 30-årsåldern kommer det att bli svårare att göra övergångar.

David Lind
david@fotbolltransfers.com