Foto: Andreas Sandström/Bildbyrån

Goitom: "Det viktigaste är att AIK gör ett bra och tryggt val"

Publicerad: 2020-07-30 14:32 Allsvenskan


AIK är på jakt efter en ny tränare då Rikard Norling fått sparken. Nu talar lagkaptenen Henok Goitom ut.

Assisterande tränaren Patric Jildefalk leder AIK till dess att en ersättare till Rikard Norling är på plats.

– Det var som det alltid brukar vara när man byter tränare. Vi ska få lite mer energi, det är inga konstigheter utan det sker i varenda klubb. Det har skett i alla mina klubbar i Spanien, säger Henok Goitom till Sportbladet.

AIK:s klubbdirektör Björn Wesström berättade i går att man redan träffat tre tränarkandidater. Goitom känner dock inte att en ny tränare måste vara på plats innan söndagens match mot Kalmar.

– Jag tror att det viktigaste är att klubben känner att de gör ett bra och tryggt val. Att det inte blir något förhastat. Det är alltid bättre ju tidigare man kan ha saker på plats. Men det är också farligt att göra saker för snabbt, förhastat och ogenomtänkt. Sen är jag säker på att klubben jobbar stenhårt på att få in någon som de känner sig trygga med och som man kan få in så snabbt som möjligt, säger han till Sportbladet.

Lagkaptenen lägger in större vikt vid om det blir en kort- eller långsiktig tränarlösning.

– Det viktigaste just nu är att vi gör bra resultat här och nu. Får in mycket självförtroende. Sen om vi gör det med en kortsiktig eller långsiktig tränare spelar mindre roll just nu, säger Goitom till Sportbladet.

David Lind
david@fotbolltransfers.com