Foto: Suvad Mrkonjic/Bildbyrån

Officiellt: Markus Rosenlund blir klubbchef i Kalmar FF

Publicerad: 2020-07-30 14:19 Allsvenskan


Kalmar FF har gjort klart med en ny klubbchef. Det är Markus Rosenlund, 48, som fått uppdraget.

Kalmar FF rekryterar Markus Rosenlund från Euroflorist, där han varit regiondirektör med ansvar för verksamheten i Tyskland, Frankrike, Österrike, Polen, Holland och Belgien.

Nu blir det fotboll för hela slanten för 48-åringen. Rosenlund är ny klubbchef i den allsvenska klubben.

– Det är med stor ödmjukhet jag ser fram emot att få jobba med ett av Kalmars största varumärken. Jag vet hur mycket Kalmar FF betyder för regionen, kommunen, staden, supportrarna, medlemmarna och sponsorerna. Jag hoppas kunna komma in och bidra med min erfarenhet inom försäljning, ekonomistyrning, samt ledarskap och organisationsutveckling. Allt för att fortsätta den resan teamet påbörjade i vintras med en bra balanserad ekonomi som gör att man kan fortsätta vara en av Sveriges bästa akademier och på så sätt fortsätta utveckla föreningen, säger han till officiella hemsidan.

– Jag har större delen av mitt yrkesliv jobbat i en säljande miljö med ett stort resultatfokus. Inledningsvis som säljare och nu de senaste 15 åren i mitt liv som ledare över säljorganisationer, både i Sverige och utomlands, fortsätter Rosenlund.
 

David Lind
david@fotbolltransfers.com