Foto: Andreas L Eriksson/Bildbyrån

IFK Göteborgs sportchef om förtroendet för Poya Asbaghi

Publicerad: 2020-07-30 10:54 Allsvenskan


IFK Göteborg har haft en svag inledning på säsongen. Nu uttalar sig sportchefen Kennet Andersson om tränaren Poya Asbaghi.

IFK Göteborg har enbart förlorat tre matcher i Allsvenskan i år, trots det ligger laget på elfte plats. Detta efter att man kryssat sex matcher.

Men på torsdagen kan Blåvitt vinna en titel. Malmö FF väntar i cupfinalen på Gamla Ullevi.

– Det betyder alltid jättemycket (att vinna) för en klubb som IFK Göteborg, absolut, säger Kennet Andersson till Fotbollskanalen.

En vinst kan i förlängningen innebära Europa-miljoner.

– Miljonerna tickar inte in så, utan då måste man gå några steg först tills man tar sig till Europagruppspelet. Men där är vi inte nu, utan nu är det fokus på cupfinalen, säger sportchefen till Fotbollskanalen.

Kennet Andersson kommenterar även Poya Asbaghi.

– Vi jobbar ihop som ett lag hela klubben och ser vad som händer varje, varje, varje dag. Vi ser vad vi vill göra och behöver göra och då försöker vi göra det tillsammans med de resurser som vi kan arbeta med, säger sportchefen till Fotbollskanalen.

När sportchefen pressas ytterligare gällande förtroende för tränaren, svarar han:

– Vi är ett lag och arbetar som ett lag och vi följer arbetet varje dag. Det är inte så att vi står och tittar på varandra och ser om vi gillar varandra eller inte, utan vi försöker göra det här tillsammans. Så är det. Nu vet vi var vi är i den här processen och vi vet var vi står och vad vi har för resurser att jobba med.

Thomas Berg
thomas@fotbolltransfers.com