Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån

Uppgifter: Därför är Tim Prica i Malmös frysbox

Publicerad: 2020-07-29 20:16 Allsvenskan


Tim Prica, 18, har inte fått spela för Malmö FF senaste tiden. Enligt Sportbladet är det för att talangen vägrar förlänga. Samtidigt utmanar Bröndby om hans signatur.

Jon Dahl Tomasson valde att starta Tim Prica de två första allsvenska matcherna samt kvartsfinalen i cupen mot AIK.

Men efter sitt inhopp mot Elfsborg den 5 juli har 18-åringen inte varit uttagen i matchtruppen. Det är sex matcher.

Nu skriver Sportbladet att Malmö FF satt Prica i frysboxen på grund av hans kontraktssituation.

Anledningen är att Prica vägrar förlänga sitt utgående kontrakt. MFF satte en deadline, som nu passerat. Därefter har han inte fått spela.

– Vi har varit öppna till alla med att vi verkligen vill förlänga med honom, säger sportchefen Daniel Andersson till Sportbladet.

Sportchefen vill dock inte bekräfta att petningen av Prica har med kontraktssituationen att göra, men antyder att det påverkar tränarens val.

– Jon väljer ett lag för att vinna fotbollsmatcher. Sedan är det klart att när han göra sina val så tar han också hänsyn till vad som är bäst för föreningen både kortsiktigt och långsiktigt. Så kan man väl säga, säger Andersson till Sportbladet.

Det har tidigare ryktats om att Prica redan är överens med Rosenborg BK om en övergång. Men enligt Sportbladet är även flera danska klubbar, inklusive Bröndby IF, ute efter anfallaren.

David Lind
david@fotbolltransfers.com