Foto: Carl Sandin/Bildbyrån

Rikard Norling: "Jag var mer i obalans förra gången"

Publicerad: 2020-07-27 16:13 Allsvenskan


Rikard Norling fick sparken från allsvenska AIK i dag. Nu talar tränaren ut om beskedet.

Efter en svag inledning på säsongen har AIK valt att bryta med huvudtränaren Rikard Norling.

I samband med en presskonferens i eftermiddag talade Norling ut om beskedet.

– Efter näst sista matchen, mot Häcken (0–4) kände jag att det här är inte bra. Det får inte fortsätta så här för då är det inte bra för klubben. Rätt eller fel? Jag vet inte, men jag kan inte låta bli att tänka så. Och jag tror att det bottnar i min kärlek för klubben, att jag inte vill att det ska gå för långt. Det är ändå AIK jag verkar i och jag inser ju att man kommer till en viss gräns där det blir jäkligt svårt, för det är så mycket runtomkring som påverkar, säger han på en presskonferens enligt Sportbladet.

Beskedet kom inte som en chock för Norling.

– När man jobbat ihop en längre tid kan man prata relativt fritt bakom lyckta dörrar. Det formades väl en viss förståelse för situationen från båda parter, säger han.

Det är andra gången Norling får lämna sitt uppdrag i AIK. 

– Jag var mer i obalans förra gången (hösten 2008). Då hade jag nästan en identitetskris. Nu mår jag helt okej. Som jag sa till min son när jag vaknade i morse: Jag är fotbollstränare. Å andra sidan är jag en fotbollstränare som heller inte kommer att såra någon med mina val. Men är det rätt (bud) kanske det sker redan i morgon. Eller så sker det om ett år eller två, säger Norling enligt Sportbladet.

U21-landslagets assisterande förbundskapten Bartosz Grzelak är huvudkandidaten som ersättare till Norling, enligt SportExpressen.

Thomas Berg
thomas@fotbolltransfers.com