Foto: Jon Olav Nesvold/Bildbyrån

Neville inte nöjd med Lindelöf: "United behöver en mittback av toppklass"

Publicerad: 2020-07-27 15:33 England


Gary Neville uppmanar Manchester United att hitta en ersättare till Victor Nilsson Lindelöf, men betonar också att fler positioner behöver förstärkas.

Manchester United har säkrat en Champions League-plats till nästa säsong. Laget slutade trea i Premier League.

Nu vill Gary Neville att Ole Gunnar Solskjaer spetsar truppen rejält och David De Gea och Victor Nilsson Lindelöf kan offras, om ikonen får som han vill.

– Solskjaer behöver spendera pengar, men inte vårdslöst. Det behövs en högerytter, det behövs konkurrens på det centrala anfallet, på vänsterbacken, definitivt en målvakt och de behöver en mittback, en mittback av toppklass som kan tillföra den nivån av dominans till ett försvar som Virgil van Dijk gör i Liverpool, som Vincent Kompany gjorde när Manchester City vann titlar, säger han till Sky Sports.

– Jag tycker inte att Harry Maguire inte har haft en bra säsong: Jag tror bara att han behöver en partner. Det är inte att vara orättvis mot Victor Lindelöf, som kanske också behöver en partner. Han och Maguire är båda bra försvarare, men jag tror att United också behöver en mittback. Du måste vara hänsynslös, världens bästa tränare är hänsynslösa, fortsätter Neville.

Thomas Berg
thomas@fotbolltransfers.com