Foto: Bildbyrån

Toivonen: "Jag hade inte överlevt i Europa om jag inte..."

Publicerad: 2020-07-27 11:11 Allsvenskan


Ola Toivonen talar ut om sin första tid sedan återkomsten i Malmö FF. Samtidigt hyllas han av Isaac Kiese Thelin.

Malmö FF värvade Ola Toivonen, 34, kort innan den allsvenska premiären. 

Den tidigare landslagsanfallaren har snabbt visat framfötterna. Toivonen tror att det är tack vare erfarenheten.

– Nu är jag 34 år också… Man har väl varit med mycket, upp och ner i karriären, och att komma hem till Sverige är inget konstigt. Det är kul och jag var väldigt motiverad. Sedan kommer jag till ett väldigt bra lag och vi är inne i ett skönt stim. Det kanske ser enkelt ut, men det är jobbigt och vi jobbar för varandra, säger han till Fotbollskanalen.

Toivonen betonar att han är långt ifrån mätt och förklarar sin vinnarskalle.

– Det har levt med mig. Jag hade inte överlevt i Europa om jag inte hade velat vinna och varit lite speciell under alla mina år. Det måste du vara annars överlever du inte där ute. Det är som jag sagt tidigare, man är tacksam att man kommer från Degerfors och fick den uppfostran man fick. Det går aldrig ur. Det blir konstigt när man sedan ska sluta spela, vem man ska tävla mot (då), säger han till Fotbollskanalen.

Isaac Kiese Thelin förklarar samtidigt att han verkligen gillar samarbetet med Toivonen

– Jag tycker det funkar jättebra. Det är perfekt att han har kommit hit. Om backarna är på mig får han yta och tvärtom. Vi har hittat ett bra samarbete och kommer fortsätta med det. Det känns bra, säger 28-åringen till Fotbollskanalen.

David Lind
david@fotbolltransfers.com