Foto: Bildbyrån

Niklas Maripuu: "Jag nobbade Sampdoria och Fiorentina"

Publicerad: 2011-09-27 12:00 Allsvenskan


Han är en bolltalang utöver det vanliga. Niklas Maripuu har redan vunnit SM-guld i innebandy men satsar numera för fullt på fotbollen. Men i AIK har han svårt att platsa. Nu berättar han om sina chanser att bli ungdomsproffs.

I många år kombinerade Niklas Maripuu, 19, innebandy med fotboll. Till slut bev det för mycket. Men innan mittfältaren la ner innebandyn hann han vinna ett SM-guld.

– Jag kände hela tiden att fotbollen var, inte roligare, men nummer ett. Det är ett större intresse kring fotbollen och är du uppvuxen i AIK så är målet att spela med fotbollslaget, säger Maripuu till FotbollDirekt.se.

2009 och 2010 tillbringade Maripuu större delen av säsongerna i samarbetesklubben Väsby United och fick nödvändig speltid i Superettan.

Den här säsongen har det blivit elva allsvenska matcher, men enbart en från start. Niklas Maripuu älskar moderklubben AIK - men har inte hur långt tålamod som helst.

– Det är klart jag krigar för det här och försöker ta en plats här, men bara för att du har en extra anknytning till AIK som jag har har kan du inte låsa dig till AIK.

19-åringen berättar att han för ett par år sedan hade chansen att bli ungdomsproffs i Italien.

– I de tidiga landslagsåren ville Sampdoria ha över mig. Sen var det en som ville ha över mig till Fiorentina, med en annan kille från pojklandslaget: Abdul Khalili i Helsingborg, säger Maripuu till FotbollDirekt.com och fortsätter:

– Men det blev aldrig att jag åkte. Det är nog inte riktigt min grej. Jag tror jag utvecklas bättre här hemma där jag kan gå ut skolan och allt sånt där. Det hade varit kul att testa på men jag tror det var bättre att stanna hemma.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com