Foto: Pelle Börjesson/Bildbyrån

Officiellt: Kvist stannar i Landskrona - Lernesjö och Petrovic lämnar

Publicerad: 2020-07-24 20:06 Division 1


Landskrona BoIS behåller William Kvist säsongen ut. Men Jesper Lernesjö lämnar och Luka Petrovic lånas ut till IFK Malmö.

William Kvist lämnade Varbergs BoIS för Landskrona BoIS på lån inför säsongen.

Nu skriver Landskrona på sin officiella hemsida att Kvist brutit sitt kontrakt med Varberg och skrivit på för dem säsongen ut.

– Det är jag väldigt glad för. Jag hade en känsla att jag verkligen ville vara kvar i BoIS, och det på grund av många anledningar. Dels trivs jag väldigt bra i gruppen, jag trivs i klubben och sättet vi spelar på. Dessutom har jag nära hem och jag tycker att BoIS är det absolut bästa alternativet för mig just nu, säger Kvist till hemsidan.

Samtidigt står det klart att Jesper Lernesjö lämnar Landskrona då han ska börja studera i Jönköping.

– ”Jeppe” har jag haft både i skolan och i ungdomslagen. En fantastisk karaktär och en bra spelare, han var en av de som kom förra året som ett något osäkert kort, då han kom från division 3. Han har gjort mycket för oss, han har verkligen velat vara här och förstått förutsättningarna. Sedan har han hela tiden varit ärlig, när han förlängde inför denna säsongen så sa han att han ville ha in denna paragrafen i kontraktet, säger tränaren Billy Magnusson till hemsidan.

Slutligen går Luka Petrovic till IFK Malmö via utlåningsavtal.

– Ja, vi håller på att lösa allt. Det blir en utlåning där jag kan hoppa mellan klubbarna med kort varsel. Vi ska bara få ihop schemat, men jag kommer träna med både BoIS och IFK Malmö och tanken är att jag ska få speltid i IFK, säger spelaren till hemsidan.

David Lind
david@fotbolltransfers.com