Foto: Daniele Mascolo/Bildbyrån

Officiellt: Stefano Pioli förlänger med Milan

Publicerad: 2020-07-22 00:00 Italien

Det blir ingen Ralf Rangnick i Milan. Den nuvarande tränaren Stefano Pioli har förlängt sitt kontrakt.

Milan bekräftar på sin officiella hemsida att Stefano Pioli signerat ett nytt kontrakt till kontrakt till 2022.

Det innebär en förlängning med ett år. Och det avslutar samtidigt Milans jakt på Ralf Rangnick - som var tilltänkt som tränare och sportchef.

– Jag är mycket nöjd med detta avtal. Stefano har visat att han kan leverera den vision om fotboll vi har för vår klubb - spännande, progressiv och passionerad. Detta är inte ett beslut baserat på senaste vinsterna, utan baserat på hur Stefano har byggt laganda och enhet, hur han har förbättrat prestationerna för de enskilda spelarna och det kollektiva laget, hur han har omfamnat vår vision och hur han har representerat sig själv och klubbens värderingar, säger Milans vd Ivan Gazidis till hemsidan.

Stefano Pioli är mycket nöjd.

– Jag är glad och stolt över det förtroende jag har fått från AC Milan. Jag vill tacka alla, inklusive våra fans, som vi verkligen saknar på arenan, men är alltid nära och stöttande. Som jag har sagt många gånger är vår framtid idag: vi måste vara fokuserade och beslutsamma, vara förenade och spela som ett. Vi är i början av en extraordinär väg. Om vi fortsätter att arbeta på detta sätt kommer vi att växa och bli mer och mer konkurrenskraftiga, säger han.

Sportchefen Paolo Maldini:

– Stefano blev huvudtränare vid en mycket svår tid. Vi har alltid sagt att det skulle ta lite tid att se resultatet av hans jobb och vi har sett bevisen på att kvalitet och professionalism alltid betalar av sig. Stefano är rätt man att leda det lag vi vill ha: framgångsrikt, ungt och hungrigt.

Thomas Berg
thomas@fotbolltransfers.com