Foto: Frank Peters/Bildbyrån

Rangnicks flytt avblåst - Milan förlänger med Pioli

Publicerad: 2020-07-21 22:30 Italien

Ralf Rangnick har uppgetts vara helt klar för Milan. Men nu kommer en ny vändning. Stefano Pioli får istället fortsatt förtroende.

Milan har gått som tåget sedan återstarten av Serie A. Det har satt press på ledningen att behålla tränaren Stefano Pioli.

Milans vd Ivan Gazidis har i flera månader jobbat på att få in Ralf Rangnick som tränare och sportchef till nästa säsong.

Flera italienska medier har rapporterat att Milan och Rangnick är överens. Red Bull har dock krävt 8 miljoner euro för att släppa sin direktör.

Nu kommer en ny vändning. Enligt ansedda Kicker är Rangnicks flytt avblåst.

Milan har istället bestämt sig för att förlänga Piolis kontrakt. En nyhet som snart kommer bekräftas, enligt tyska tidningen.

Rangnick övervägde aldrig att ansluta till Milan som enbart sportchef för att ersätta Paolo Maldini.

Även tyska tidningen Bild skriver att det inte blir något med Rangnick.

UPPDATERING 22.50: Ralf Rangnicks agent Marc Kosicke bekräftar nu att det inte blir något med Milan. 

"AC Milan och Ralf Rangnick har kommit överens om att det inte är rätt tid för tillfället och att det inte finns momentum för att arbeta tillsammans. På grund av detta och med hänsyn till den goda utvecklingen och resultaten under tränaren Stefano Pioli, beslutades det gemensamt att Ralf Rangnick inte kommer att ta en roll i AC Milan", säger han enligt Football Italia.

Thomas Berg
thomas@fotbolltransfers.com