Foto: IF Karlstad Fotboll

Officiellt: Karlstad Fotboll bryter med Ekelund och Prytz

Publicerad: 2020-07-21 17:09 Division 1

David Ekelund och Hans Prytz får lämna sina uppdrag som tränare i IF Karlstad Fotboll.

IF Karlstad Fotboll meddelar på sin officiella hemsida att man gör förändringar i ledarstaben.

Tränarna David Ekelund och Hans Prytz lämnar sina uppdrag med omedelbar verkan. Nya tränare är ännu inte klara.

"Inledningen på årets seriespel har prestationen från laget inte motsvarat de förväntningar som fanns. Föreningen har därför i samförstånd med tränarna kommit fram till att en förändring i form av tränarbyte är den bästa lösningen för att försöka bryta nuvarande trend", skriver Karlstad Fotboll.

Sportchefen Daniel Pettersson kommenterar beslutet.

– Att slå ihop två föreningar har sina utmaningar inte minst i spelartruppen och vi jobbar långsiktigt med att bygga den nya föreningen. Det är naturligtvis inte David och Hans ensamma som är orsaken till att vi inte har fått till det i början av seriespelet. Vi får alla titta oss i spegeln och rannsaka oss själva i sportgruppen, övriga ledare och spelarna, säger han till hemsidan och fortsätter:

– Men vi har en spelartrupp som har underpresterat kraftigt och vi ser tyvärr ingen utveckling åt rätt håll under de senaste matcherna och därför har vi haft en bra diskussion med tränarna och tillsammans landat i beslutet att byta tränare. Det är inte roligt att byta ut två tränare som brinner för sitt jobb och gjort så mycket för våra föreningar, men vi upplever att vi har kört fast och vi hoppas att ett byte av tränare ska ge ny energi och att alla startar från noll igen.

Thomas Berg
thomas@fotbolltransfers.com