Foto: Javier Barbancho/Bildbyrån

"Karim Benzema vill verkligen återvända till Lyon"

Publicerad: 2020-07-16 15:45 Spanien

Karim Benzemas tidigare agent berättar att anfallaren vill tillbaka till Lyon om han lämnar Real Madrid.

Karim Benzema, 32, har haft en strålande säsong. Real Madrid kan därför erbjuda honom ännu ett kontrakt.

Karim Djaziri representerade anfallaren i många år. Han menar att om det en dag blir en flytt från Real Madrid ligger Lyon väldigt bra till.

– I dag, med den situationen som han befinner sig i Real Madrid, har han nått toppen av vad alla fotbollsspelare vill ha. Att spela i Madrid, vara mycket nära sin tränare, älskad av allmänheten... det är inte möjligt att han kommer att backa upp en comeback idag. Men sedan han lämnade Lyon har Karim bara haft en önskan och det är att återvända till Lyon, säger han till OLTV och fortsätter:

– När det gick fel med Mourinho sa han till mig: "Jag vill gå tillbaka till Lyon". Men jag sa till honom, "Nej, du kommer att hålla ut och du kommer att lyckas". Och han gjorde det. Det är bakhuvudet på honom och jag tror att (en återkomst i Lyon) är möjlig. Om han har benen och han tycker att det är dags att göra något bra kommer han tillbaka. Om han inte återvänder som spelare ser jag honom återvända till Lyon i en annan roll kanske. Jag vet att han verkligen vill det.

Thomas Berg
thomas@fotbolltransfers.com