Foto: Ludvig Thunman/Bildbyrån

Abud Keriakes: "Har varit i kontakt med division 1-klubbar"

Publicerad: 2020-07-16 14:42 Övriga Sverige

Abud Keriakes valde att lämna Syrianska FC strax innan seriestarten och är nu på jakt efter en ny klubb. 33-åringen berättar för Fotbolltransfers.com om intresset.

Abud Keriakes spelade tre matcher i Superettan förra säsongen när Syrianska FC ramlade ur Superettan.

Men på grund av ekonomiska problem tvångsdegraderades klubben till division 2.

33-åringen var med under försäsongen och spelade för Syrianska mot Malmö FF i svenska cupen i februari. Men strax innan seriestarten lämnade han Södertäljeklubben.

– Strax efter cupmatchen mot Malmö FF kom vi överens om att förlänga kontraktet. Klubben ville ha en erfaren målvakt och ville ha kvar mig i laget. Trots beskedet om degradering till division 2 ville jag fortsätta, jag ville inte svika laget. Men situationen förändrades sedan ändå, säger Keriakes till Fotbolltransfers.com och fortsätter:

– Vi hade ett möte ett par veckor innan seriestarten där det kom fram att tränarna tyckte att jag borde ha hållit igång under tiden jag var sjuk i Corona. Något jag inte höll med om, på grund av smittorisken. Vi hade olika åsikter kring flera andra saker, samtidigt som jag också förstod att klubbledningen hade ändrat sina planer om sin satsning. Jag tyckte att det var så oprofessionellt. Då kände jag att det var bättre för mig att lämna och leta efter en ny klubb. Men jag önskar Syrianska lycka till och hoppas att dem klarar sig bra nu.

Målvakten hymlar inte om att tvångsdegraderingen var ett hårt slag.

– Det var jättetufft. Syrianska betalade sin skuld, även om det var lite försent, men jag tycker inte att det är rättvist att flytta ner en klubb bara på grund av det. Det handlade ju bara om småsummor. Det känns även fel att hela klubben drabbas så hårt när någon enstaka person gjort ett misstag och missat en betalning. Då borde en klubb som Östersund också åka ur, de har haft mycket värre problem men får ändå fortsätta vara kvar i Allsvenskan. Det finns även flera andra klubbar som också haft skulder och det är jättesynd att det blivit så att Syrianska drabbats på det sättet, säger han till Fotbolltransfers.com.

Nu är Keriakes på jakt efter en ny klubb och berättar om intresset.

– Jag har hållit igång själv senaste veckorna. Jag har haft lite kontakt med olika division 1-klubbar men i dagsläget inget konkret. Det har ju varit en konstig situation också med tanke på Coronaviruset. Men min förhoppning är att hitta en ny klubb när transferfönstret öppnar igen senare i månaden, säger han.

Thomas Berg
thomas@fotbolltransfers.com