Foto: Johanna Lundberg/Bildbyrån

Örebro SK talar ut om Jack Lahne och Filip Rogic

Publicerad: 2020-07-16 11:00 Allsvenskan

Jack Lahnes låneavtal löper snart ut och Filip Rogic är tillgänglig som bosman. Örebros manager Axel Kjäll talar ut om duon.

Jack Lahne, 18, anslöt till Örebro SK på lån från Amiens inför den här säsongen.

Det låneavtalet löper ut om några veckor. Nerikes Allehanda frågar nu Axel Kjäll om han vill förlänga Lahnes avtal.

– Det återstår att se och beror på många olika faktorer, säger ÖSK-managern till tidningen och fortsätter:

– Jag tycker att Jack har gjort det bra under den tid han har varit här där det blev en olycklig säsongsstart för honom, och för alla andra, när det blev en lång period utan matcher. Jag tycker att han har växt under säsongen mer och mer. Och jag upplever att han trivs här men det är många parametrar som påverkar hur vi ska tänka när det gäller honom.

Samtridigt är tidigare ÖSK-spelaren Filip Rogic, 27, tillgänglig på marknaden. Kjäll har tidigare öppnat för mittfältaren, men menar att en värvning av Rogic inte nödväntigtvis är knuten till Lahne.

– Det är en helhet och det finns många spelare som, när man ska fatta ett beslut, påverkar varandra. Jag skulle inte säga att de är direkt kopplade till varandra men allt är en helhet och där ingår även spelarna som tränar här ute och deras framtid på kort och lång sikt. Att bygga en trupp under ett transferfönster är komplext där många faktorer hänger ihop, säger han till NA.

David Lind
david@fotbolltransfers.com