Foto: Phil Noble/Bildbyrån

Pep Guardiola om City-domen och sin framtid

Publicerad: 2020-07-14 18:17 England

Pep Guardiola betonar att han aldrig haft några planer på att lämna Manchester City och är lättad över Cas-domen.

Jürgen Klopp och José Mourinho har båda uttryckt att Cas, idrottens skiljedomstol, beslut gällande Manchester City är skadligt för fotbollen.

Cas har upphävt Uefas beslut att stänga av Manchester City från Europaspel i två säsonger.

Cas har nöjd sig med att bestraffa klubben med böter på 10 miljoner euro. Nu uttalar sig Pep Guardiola om domen.

– Vad vi har gjort i den här klubben under det senaste decenniet har varit på planen. Jag vet att för elitklubbarna som Liverpool, Manchester United och särskilt Arsenal är det obehagligt att vara här. Men de måste förstå att vi förtjänar att vara här, säger spanjoren på en presskonferens enligt Marca och fortsätter:

– Jag är otroligt glad över beslutet. Det visar att det alla människor sa om klubben inte var sant. Det vi vunnit på planen försvarar vi på planen. Som jag sagt många gånger, om vi hade gjort något fel så skulle vi absolut acceptera besluten. Men vi har rätt att försvara oss när vi tror att det vi har gjort är korrekt, och tre oberoende domare har sagt detta.

Guardiola, som har kontrakt till 2021, kommenterar även sin framtid i Manchester City.

– Ingenting har förändrat min åsikt, kanske kommer jag kunna stanna här längre. Nu är det inte tid (att prata om kontrakt), vi har en otrolig månad framför oss. Jag har ett år till, för en manager är det en lång, lång tid, säger han enligt Goal.com.

– Min personliga situation var tydlig. Jag sa för en månad sedan att jag skulle stanna och det spelade ingen roll om vi var i Champions League, eller som många människor här i England föreslog, League Two. Jag skulle ha stannat här, fortsätter spanjoren.

Thomas Berg
thomas@fotbolltransfers.com