Foto: Lee Smith/Bildbyrån

Klopp om City-domen: "Ingen bra dag för fotbollen"

Publicerad: 2020-07-14 14:23 England

Manchester City slipper Champions League-avstängning. Liverpools manager Jürgen Klopp menar att det är ett rejält bakslag för Financial Fair Play.

I februari meddelade Uefa att Manchester City stängs av från Europaspel i två säsonger för att de brutit mot Financial Fair Play.

Klubben fick dessutom böter på 30 miljoner euro. Idrottens skiljedomstol, Cas, upphävde dock beslutet i går.

Manchester City fick rätt i sin överklagan och Cas nöjde sig med att bötfälla klubben med 10 miljoner euro.

Jürgen Klopp menar att beslutet är bra för Liverpool, men tycker det är tråkigt för fotbollen och Financial Fair Play.

– Jag vet inte om jag kan svara på det. Det är ett allvarligt ämne. Ur en personlig synvinkel är jag glad att City kan spela Champions League nästa år, de har inte 10-12 matcher mindre nu i Premier League - inget annat lag skulle ha haft en chans i ligan. Jag tycker inte att det var en bra dag för fotbollen igår, för att vara ärlig, säger Klopp enligt Goal.com och fortsätter:

– FFP är en bra idé. Den är där för att skydda lag och tävlingen, så att ingen spenderar för mycket och de (klubbarna) måste se till att de pengar de vill spendera är baserade på rätt källor. Om de rikaste klubbarna och länderna kan göra vad de vill göra, då blir det svårt. Det skulle leda till en världsliga, det skulle hänga på vem som äger klubbarna och inte namnen på klubbarna. Det är inte upp till mig att bedöma detta och det gör jag inte. Jag hoppas bara att vi håller oss till detta FFP-system och jag hoppas att det håller i sig då det sätter gränser och det är bra för fotbollen. Om ingen behöver bry sig längre gör det tävlingen svår.

David Lind
david@fotbolltransfers.com