Foto: Phil Noble/Bildbyrån

Efter glädjebeskedet - nu kan Manchester City värva friskt

Publicerad: 2020-07-13 16:57 England

Manchester City stängs inte av från Champions League-spel. Nu planerar klubben att spendera stora pengar på nya spelare, enligt uppgifter.

På måndagen meddelade Cas, Idrottens skiljedomstol, att man upphäver Uefas beslut att stänga av Manchester City från Champions League-spel i två säsonger.

Den engelska storklubben har brutit mot Financial Fair Play, enligt Uefa. Men Cas gör alltså en annan bedömning och nöjer sig med bestraffa City med 10 miljoner euro i böter.

Nu skriver The Telegraph att beskedet innebär en rejäl boost för Pep Guardiola, vars transferbudget höjs rejält.

Enligt tidningen planerar Manchester City att värva minst tre nya spelare i sommar. En mittback, en vänsterback och en ytter som ersätter Leroy Sané är prioriterat. Men det kan bli hela fem nyförvärv.

Guardiolas förstaval i jakten på en mittback är Napolis stjärna Kalidou Koulibaly.

Ruben Dias (Benfica), Pau Torres (Villarreal), Nathan Aké (Bournemouth), Caglar Söyüncü (Leicester), Milan Skriniar (Inter) och Dan-Axel Zagadou (Dortmund) är andra mittbackar som är av intresse.

I jakten på en vänsterback vill Guardiola värva Ben Chilwell från Leicester City. Jack Grealish kan plockas in från Aston Villa som ersättare till Sané.

Atletico Madrids mittfältare Saúl Ñíguez ska också vara av intresse för Manchester City.

UPPDATERING 20.30: The Guardian skriver nu att Manchester City kommer ha en transferbudget på 150 miljoner pund i sommar.

Den ansedda tidningen menar att Guardiola även tittar på den mångsidige försvararen David Alaba i Bayern München och att en långsiktig ersättare till anfallaren Sergio Agüero kan värvas.

Thomas Berg
thomas@fotbolltransfers.com