Foto: Andrea Staccioli/Bildbyrån

Maldini: "Milan kan inte vinna något med enbart unga spelare"

Publicerad: 2020-07-13 09:42 Italien

Milans tekniske direktör Paolo Maldini ser ut att bli överflödig i och med Ralf Rangnicks intåg. Ikonen är dock inte övertygad om tyskens filosofi.

Ralf Rangnick kommer att bli manager i Milan till nästa säsong. Det har flera trovärdiga medier rapporterat.

Det innebär att tränaren Stefano Pioli kommer ryka, men också Paolo Maldini - som just nu sköter de sportsliga bitarna.

Rangnick har haft en mycket tydlig filosofi i Red Bull-klubbarna: att värva unga spelare, utveckla dem och sälja till vinst.

Paolo Maldini, som själv hade en lång och framgångsrik karriär, menar att äldre och rutinerade spelare behövs för att vinna titlar och tror inte att Rangnicks filosofi funkar i Milan.

– Jag är säker på att vi har en stark grund för det framtida Milan-laget. Besluten om vem som kommer att vara en del av det framtida Milan kommer att fattas av andra och kanske också av mig själv. Ibland glömmer vi åldern för dessa spelare, eftersom vi har många ungdomar. Vi pressade hårt för att få in två mer erfarna spelare som Ibra och Simon Kjaer så att vi kunde hjälpa dem att växa. Om jag inte hade Franco Baresi och Mauro Tassotti vid min sida när jag började skulle jag inte ha gjort det jag gjorde i min karriär, för jag kände mig inte säker, säger han till Sky Sport Italia.

– Det finns inget sådant som ett lag som vinner enbart med unga spelare. Det förflutna är viktigt, att ha på sig tröjan är ett ansvar och en vikt, så den historien är svår att bära för unga spelare som inte är vana vid denna press, fortsätter Maldini.

David Lind
david@fotbolltransfers.com