Foto: Andreas Pranter/Bildbyrån

Martinelli om Ronaldinhos hyllning: "Kunde inte tro det"

Publicerad: 2020-07-12 12:21 England

Ronaldinho jämförde Arsenal-talangen med den brasilianske Ronaldo. Något som minst sagt smickrar 19-åringen.

När Gabriel Martinelli, 19, värvades till Arsenal från brasilianska Ituano sommaren 2019 var det ett relativt okänt namn för den stora massan.

På 26 matcher har den offensive Martinelli noterats för tio fullträffar, och har på vägen hyllats av ingen mindre än Ronaldinho som har jämfört honom med Ronaldo.

– Han påminner mig om Ronaldo. Under hans första säsong i Europa gjorde han 30 mål och folk tänkte: "Vem är den här 18-årige grabben från Brasilien?", sa Ronaldinho till Daily Mirror och fortsatte:

– Han ville ha bollen, stormade mot spelare, det fanns ingen rädsla mot någon spelare eller något lag, och jag kan se en liknande attityd hos Martinelli. Han vill bara ha bollen och göra mål.

Nu svarar Martinelli på den tidigare världsstjärnans jämförelse.

– Wow, när jag hörde det kunde jag inte tro att det var sant. Det är galet med tanke på att jag fram till nyligen var i Brasilien och spelade i Copa Sao Paulo, vilket är en prestigefull ungdomsturnering, men inte i närheten av Premier League, säger brassen till Arsenals Youtube-kanal.

– Att komma hit och spela i Premier League med Arsenal, en av världens bästa klubbar, och att en av de bästa brasilianska spelarna någonsin pratar så gott om mig och jämför mig med en av de bästa anfallarna någonsin är någon som är svårt att greppa, fortsätter Martinelli.

Martinelli har kontrakt till sommaren 2024 med option på ytterligare ett år.

David Lind
david@fotbolltransfers.com