Foto: Alessandro Garofalo/Bildbyrån

Ibrahimovic: "Galliani har ringt och vill värva mig"

Publicerad: 2020-07-11 15:21 Utlandsproffs

Zlatan Ibrahimovic har antytt att han inte blir kvar i Milan. Nu avslöjar stjärnan att Adriano Galliani vill värva honom till Serie B-klubben Monza.

Den svenske anfallaren Zlatan Ibrahimovic, 38, pikade Milan i dagarna och antydde att det inte blir någon förlängning.

Stjärnan menade att dagens Milan inte är likt det han är van vid. Nu berättar Zlatan att Adriano Galliani gjort ett nytt försök att värva honom till Monza.

– Galliani ringde mig och sa: "Du sa att detta inte är ditt AC Milan. Ditt gamla AC Milan ligger 11 kilometer från Milano". Jag gillar honom, han arbetar som en sportchef borde göra, säger 38-åringen till Gazzetta dello Sport och fortsätter:

– När han hämtade mig till Milan för första gången kom han till mitt hus i Sverige: "Jag lämnar inte förrän du kommer med mig". Helena, min fru, såg på mig upprörd: "Det här är galet, vad vill han?" Jag sa till henne att vi måste gå, annars skulle han inte lämna. När du vill ha något måste du ta det. Med handlingar, inte bara ord.

Den italienska tidningen frågar Zlatan om han ser någon spelare som sin arvtagare.

– Jag hoppas att det kommer att finnas en för fotbollens skull och de som fortfarande kan njuta av det, men jag ser det inte. Ibrahimovic är den mest kompletta anfallaren av alla och jag har fortfarande inte sett en annan Ibracadabra, säger svensken och fortsätter:

– En som är 1,96 meter lång med Mike Tysons kraft, som vet hur man dansar som Muhammad Ali och är snabb som Bruce Lee... Nej, det finns ingen.

Thomas Berg
thomas@fotbolltransfers.com