Foto: Antonietta Baldassarre/Bildbyrån

Koulibaly: "Vi får se vad presidenten bestämmer sig för"

Publicerad: 2020-07-11 12:30 Italien

Kalidou Koulbaily kan tänka sig att avsluta karriären i Napoli, men medger att det är upp till presidenten att avgöra.

Napolis mittback Kalidou Koulibaly, 29, har länge varit aktuell för storklubbar runtom i Europa, däribland Manchester City och Manchester United.

Den senegalesiske landslagsmannen har dock visat sig vara för dyr. Presidenten Aurelio De Laurentiis kräver omkring 100 miljoner euro för sin stjärna.

Nu berättar Koulibaly att han gärna fortsätter i Napoli och till och med avslutar karriären där, men att det är upp till De Laurentiis att ta ett beslut.

– Min familj är väldigt lycklig här och det gör mig glad. Jag gillar inte att vara känd som "Mr 1 miljard". Hur mycket jag är värd är upp till direktörerna att bestämma. Allt jag tänker på är att ge 100 procent ute på planen. I fotboll vet man aldrig vad som väntar runt hörnet. Jag har aldrig pratat med klubben om att lämna. Vi måste hitta en lösning och vi kommer att göra det, men jag har aldrig pratat om transfermarknaden, säger senegalesen till Gazzetta dello Sport.

– Vi får se vad presidenten bestämmer sig för och om han erbjuder mig en förlängning skulle det innebära att jag kan avsluta karriären här. Jag har fortfarande tre år kvar på kontraktet, så det finns gott om tid. Jag tänker inte på något annat än Napoli, fortsätter Koulibaly.

På frågan om han är beredd att stanna i Napoli karriären ut svarar han:

– Jag tänker inte säga nej, men jag vill inte vilseleda någon. Vi vet hur det funkar i fotboll. Du kan säga att du vill stanna livet ut, men så blir du såld. Istället säger jag till fansen att jag kommer ge 200 till 300 procent så länge jag bär den här tröjan.

David Lind
david@fotbolltransfers.com