Foto: Kenta Jönsson/Bildbyrån

Ajax-analytikern: "Den här flytten var bättre för De Ligts utveckling"

Publicerad: 2020-07-10 16:16 Italien

Matthijs de Ligts klubbval har ifrågasatts. En som stöttar 20-åringens beslut är Ajax videoanalytiker.

Inför säsongen lämnade Matthijs de Ligt, 20, Ajax för att fortsätta karriären i Juventus.

Den holländske mittbacken tackade nej till bland annat Barcelona, men Ajax videoanalytiker Michele Santoni menar att beslutet att välja Serie A var det rätta för De Ligts utveckling.

– När det kommer till detaljer är (Maurizio) Sarri kung. Som försvarare kunde han inte ha tagit ett bättre steg. Kolla bara på (Inter-försvararen) Stefan de Vrijs utveckling. Om du vill lära dig hur du ska försvara, då ska du vara i Italien. Jag tvivlar inte på det. Barcelona letar alltid i Holland. Varje toppspelare från Holland måste gå till Barcelona, säger Santoni enligt Goal.com.

– Den kopplingen är så enkel att göra tack vare Johan Cruyff och det holländska inflytandet där. Men i Italien förändras fotbollen. Det brukade vara mer strategiskt med mycket 0-0, men nu är det njutbar i vissa matcher.

Santoni fortsätter att resonerar kring fördomarna som den italienska fotbollen brottas med.

– Jag tror att vi behöver ytterligare fem säsonger av superkul fotboll innan den här stereotypen att italiensk fotboll är tråkig försvinner. Det var en extra fördom som De Ligt mötte. I Holland ses Barcelona fortfarande som Valhalla, men den här flytten är bättre för hans utveckling.

David Lind
david@fotbolltransfers.com