Foto: Bildbyrån

Joakim Nilsson: "De köpte mig för ganska mycket pengar och ville satsa på mig"

Publicerad: 2020-07-10 11:48 Utlandsproffs

Joakim Nilsson har spelat upp Arminia Bielefeld till Bundesliga. Mittbacken ser nu fram emot kommande säsong.

Arminia Bielefeld värvade mittbacken Joakim Nilsson från allsvenska IF Elfsborg förra sommaren.

Redan under sin debutsäsong var 26-åringen med och spelade upp laget till Bundesliga. Inte ens Nilsson själv trodde på ett avancemang på förhand.

– Nej, nej, nej. Jag visste inte alls vad som komma skall när jag flyttade ner. Jag visste att det fanns ett par klubbar som är lite större och som har målsättningen att gå upp. Men nej, om jag ska vara helt ärlig så trodde jag inte att vi skulle gå upp. Vi kom på plats sju förra året och hade topp tre som målsättning men att vinna serien med tio poäng var över förväntan. Man spelar ju mot klubbar som har helt andra förutsättningar, framför allt ekonomiskt, säger svensken till SportExpressen.

Nilsson fick inleda säsongen på bänken, men tog snabbt en ordinarie plats.

– De (Arminia Bielefeld) köpte mig för ganska mycket pengar och ville satsa på mig. Men det är en hård konkurrens här och det är många som går in och gör ett bra jobb. Sen fick jag chansen i startelvan och visade vad jag går för och lärde mig spelsättet ganska snabbt. Jag är väldigt nöjd med min egen insats och framför allt lagets, säger 26-åringen till SportExpressen.

Nästa säsong ställs mittbacken mot stjärnanfallare som Robert Lewandowski och Erling Håland. Hur Nilsson ska stoppa dem vet han inte.

– Haha, bra fråga! Mina kompisar här hemma har också frågat mig och typ tipsat att jag skulle sätta dobbarna i knävecket eller något, nä skämt åsido. Det blir svårt att stoppa Lewandowski så som han varit den här säsongen, säger Nilsson till SportExpressen.

David Lind
david@fotbolltransfers.com