Foto: Johan Bernström/Bildbyrån

Östersunds kapten: "Ett beslut som spelarna står bakom"

Publicerad: 2020-07-09 14:00 Allsvenskan

Östersunds FK har brutit med tränaren Ian Burchnall. Lagkaptenen Aly Keita menar att spelarna står bakom ledningen.

I morse meddelade Östersunds FK att man går skilda vägar med Ian Burchnall - som dock leder laget till dess att en ersättare är på plats.

I en intervju med Sportbladet uttalar sig målvakten Aly Keita om beslutet.

– Jag kan säga att det är ett beslut som jag och spelarna står bakom. Sen tycker jag att det är tråkigt för Ian som jag gillar som människa, men det är ett beslut som kanske måste tas. Det blir så i fotbollen när man inte får resultaten med sig, och när vi inte spelar bra så blir det som tränaren som får gå, säger lagkaptenen till tidningen.

Keita utvecklar sitt resonemang.

– Som sagt, vi har inte fått ut vår potential under en tid. Men jag vill inte lägga allting på Ian. Det är spelare själva som måste höja sig. Sen är det en sådan bransch där tränaren kickas om det inte går bra. Jag har bara bra saker att säga om honom som människa. Han har visat på bra karaktär att han väljer att vara kvar, säger han till Sportbladet.

Målvakten medger att det inte är optimalt att Burchnall fortsätter leda laget.

– Det är ovanligt. Det är väl så att det är en speciell situation. Men det får du egentligen prata om med ledningen, det är deras beslut. Men det lär inte vara långvarigt, annars vore det väldigt konstigt, säger Keita till Sportbladet.

Thomas Berg
thomas@fotbolltransfers.com