Foto: Andreas L Eriksson/Bildbyrån

Ian Burchnall: "I mina ögon är det ett gemensamt beslut"

Publicerad: 2020-07-09 10:40 Allsvenskan


Östersunds FK och Ian Burchnall går skilda vägar. Nu uttalar sig tränaren om beslutet.

Ian Burchnall blev huvudtränare i Östersunds FK när Graham Potter lämnade sommaren 2018.

I morse meddelade ÖFK på sin officiella hemsida att Burchnall lämnar efter en svag inledning på säsongen.

I en intervju med Östersunds-Posten talar Burchnall ut om beslutet.

– I mina ögon är det ett gemensamt beslut. Jag har varit i dialog med klubben ett tag. Vi är inte på samma sida när det kommer till många, många saker och jag tror det kom till en punkt där vår riktning och tro skiljer sig. Därför är det rätt tid för klubben att gå en annan väg. Långsiktigt delar vi inte samma idéer och det är helt normalt, säger han till tidningen och fortsätter:

– Jag vill inte gå in å detaljerna. Vi har haft flera diskussioner och det har inte varit någon hemlighet att det varit en väldigt svår tid att leda en fotbollsklubb. Jag har gjort det under stor turbulens. Men när vi nu kommer ur den var alla överens om att det var välbehövligt med en nystart. Jag är inte negativ, jag är tacksam för den här tiden, jag är tacksam för alla supportrar och allt som varit i Östersund. Det har varit en bra erfarenhet. 

Burchnall kommer dock leda laget till dess att ÖFK hittat en ersättare.

– Medan de letar efter en ersättare är jag nöjd med att arbeta med laget. Men långsiktigt ser jag det inte som en lösning som kommer fungera för båda parter, säger han till ÖP.

Tränaren menar att det var en tuff uppgift att ersätta Graham Potter.

– Det var inte lätt att ta över efter Graham Potter, men vi kom sexa mitt första år och tolva mitt andra år. Jag är stolt över min tid i klubben, men jag tror att vi båda ser att det är många tuffa tider framöver. Vi har kommit överens om att det här är det bästa, säger Burchnall till Fotbollskanalen.

Var Burchnalls karriär fortsätter efter tiden i ÖFK är just nu oklart.

– Om du frågar min fru skulle hon säga: "Åk tillbaka till England, snälla". Men om jag ska var ärlig, så har det varit fantastiska erfarenheter i Norge och Sverige. Jag har älskat mina sejourer i både Sverige och Norge. Jag vet inte vad nästa kapitel är för mig. Jag vill utvecklas som tränare och jag kommer att göra det, som jag tror kan leda till det, säger han till Fotbollskanalen.

David Lind
david@fotbolltransfers.com