Foto: Carl Sandin/Bildbyrån

Toivonen: "Det hade varit jättekul att möta Zlatan"

Publicerad: 2020-07-09 09:31 Allsvenskan

Ola Toivonen talar ut om första tiden sedan återkomsten i Malmö FF och en möjlig rivalitet med Zlatan Ibrahimovic.

Ola Toivonen lämnade Malmö FF 2008. Nu är han tillbaka och medger att klubben utvecklats väldigt mycket under tiden.

– Ja, herregud. Det är en helt annan nivå på klubb och intresset känns det som. Jag är väldigt imponerad av hela organisationen här, säger anfallaren till Fotbolldirekt.se.

33-åringen ger sin syn på Allsvenskan.

– Man har ju saknat att spela inför publiken som är i allsvenskan. Man har ju följt på håll och varit väldigt imponerad av intresset. Även om supportrarna inte kan vara på arenorna så märker man ju av intresset på stan. Atmosfären blir ju inte samma sak på matcherna vilket är synd. Och vad gäller lagen så tycker jag att många är duktiga på att försvara sig. Det är inte så lätt att spela igenom och bryta ned motståndet. Och där är väl svenskar generellt okej. Nu är jag laddad inför imorgon (torsdag) och tror och hoppas att det kommer kännas bra efter matchen också, säger Toivonen till Fotbolldirekt.se.

Det har länge ryktats om att Milans anfallare Zlatan Ibrahimovic, 38, kan flytta till Hammarby IF i sommar och avsluta karriären i Allsvenskan. Något som förre landslagskollegan välkomnar.

– Jo, men det hade varit jättekul. Alltid kul att möta bra spelare. Sånt välkomnar vi, säger Toivonen till Fotbolldirekt.se.

David Lind
david@fotbolltransfers.com