Foto: Kenta Jönsson/Bildbyrån

Djurgården om marknaden - och tränarnas framtid

Publicerad: 2020-07-08 17:55 Allsvenskan

Djurgårdens sportchef Bosse Andersson tror inte att värvningar är lösningen på lagets problem.

Djurgårdens IF vann SM-guld i fjol. Men den här säsongen har laget inlett trevande.

Efter sex omgångar har laget spelat in sju poäng och ligger på tionde plats i Allsvenskan.

I en intervju med Fotboll Sthlm betonar sportchefen Bosse Andersson tränarna Thomas Lagerlöf och Kim Bergstrand sitter säkert.

– Ja, absolut. Vi är väl medvetna om att vi vann guld förra året på ett fantastiskt sätt. Sedan tappade vi Allsvenskans skyttekung och även seriens bästa spelare och det kom dessutom en pandemi som lamslog hela världen inklusive fotbollen. För vår del som ansvarar för att driva klubben finns det viktigare saker, det gäller att ha en ekonomi för att spelare och ledare ska känna sig trygga i Djurgården, säger han till Fotboll Sthlm.

– Det finns inget “quick fix”, utan alla är överens om att vi har väldigt duktiga ledare som oavsett om det går bra eller dåligt ska känna sig trygga i Djurgården. Sedan har vi en grupp med spelare som har kunnandet för att vi ska vinna fotbollsmatcher, fortsätter Andersson.

Transferfönstret öppnar den 29 juli. Sportchefen ser dock inte marknaden som en möjlighet att vända på situationen.

– Nej, det gör jag inte. Jag har en stark tro och känner mig trygg med våra spelare och ledare. Det är inte en lösning att ta in nya spelare som ett “quick fix”, ansvaret ligger på de som är här och nu och ingen annan. Däremot måste man alltid i en klubb, tids nog, att ta långsiktiga beslut även fast det kanske blir lite anpassade. Man har spelare vars kontrakt går ut och man måste göra avvägande för att nästa säsong kommer att vara annorlunda jämfört med säsongen 2020, säger Andersson till Fotboll Sthlm.

Thomas Berg
thomas@fotbolltransfers.com