Foto: Alessandro Garofalo/Bildbyrån

Ibrahimovic: "Jag är president, spelare och tränare - vi hade vunnit ligan om..."

Publicerad: 2020-07-08 00:49 Italien


Milan besegrade Juventus med 4-2 på tisdagen. Efteråt uttalade sig Zlatan Ibrahimovic om framtiden.

Milan släppte in två snabba mål i början av andra halvlek. Men de lyckades vända 0-2 till seger med 4-2 hemma mot Juventus.

Vändningen startade med att Zlatan Ibrahimovic sparkade in 1-2 från straffpunkten. 38-åringen assisterade sedan till Franck Kessies kvittering.

Efter att Zlatan byttes ut gjorde Rafael Leao och Ante Rebic varsitt mål. Den svenske veteranen pushade på sina lagkamraten från bänken.

– Jag är president, spelare och tränare! Det enda negativa är att jag enbart får betalt för att vara en spelare! Om jag hade varit här från första dagen av säsongen, då hade vi vunnit Scudetton (ligatiteln), säger Zlatan till DAZN.

Det har länge rapporterats att Zlatan kommer lämna Milan efter säsongen och att Hammarby IF är en trolig destination.

– Vi får se, vi får se. Det finns fortfarande en månad att njuta av, men det är en konstig situation som pågår och vi har inte kontroll över den. Jag vet inte om fansen har sett mig live för sista gången. Det kan väl vara så, ja. Varför? Läs mellan raderna... Det är konstigt att spela bakom stängda dörrar, det hade varit underbart ikväll om San Siro hade varit ett fullt hus, säger han och fortsätter:

– Jag trivs verkligen i Milan, när jag åkte till USA blev jag skadad, jag ville känna mig levande. Jag är 38 år, jag har inte den fysik som jag hade, men jag är smart kring det. Jag försöker inte göra samma saker som jag gjorde när jag var 20. Om jag inte gör skillnaden, så gillar jag inte det. Jag är inte här för att vara en maskot. Jag är här för att hjälpa mina lagkamrater, fans och min klubb.

Thomas Berg
thomas@fotbolltransfers.com