Foto: Peter Holgersson/Bildbyrån

Simon Thern: "Han ska ha all kredd för att vi spelar en fantastisk fotboll"

Publicerad: 2020-07-07 10:09 Allsvenskan

IFK Norrköping har inlett säsongen strålande. Då passar Simon Thern på att berömma den nye assisterande tränaren.

Efter sex allsvenska omgångar har IFK Norrköping enbart spelat en match oavgjort. Resten har man vunnit och toppar tabellen, fem poäng före tvåan IK Sirius.

Norrköpings mittfältare Simon Thern berättar för Fotbollskanalen vad som ligger till grund för succén.

– Jag tycker att vi har fått in bra spelare och de har fått tid att utvecklas, och vi har satt ett spel som vi alla tror på. Tidigare har vi spelat med fembackslinje, nu har vi ändrat lite och spelar på ett lite annorlunda sätt. Sen har vi fått in Kim Hellberg också som har fått ansvar för den offensiva delen. Han har gjort ett lysande arbete och ska ha all kredd för att vi spelar en fantastisk fotboll. Det är många av hans idéer som ligger till grund för att vi är så pass bra som vi är just nu. Det känns också som att vi fortfarande har grejer att bygga vidare på, säger han.

Kim Hellberg plockades in från IF Sylvia, där han var huvudtränare, inför den här säsongen. Han är assisterande tränare till Jens Gustafsson.

Norrköping har så här långt kommit till överlägset flest avslut i Allsvenskan.

– Då är det inte bara ett bolltrillande, utan då är det en slutprodukt som är jäkligt vass. Kan man komma till så många avslut… då gör vi så många mål som vi gör. I den här matchen känns det som att vi inte riktigt skapade supermycket chanser jämfört med de andra matcherna men vi gjorde ändå tre mål och det känns som en ”okej” utdelning, säger Thern till Fotbollskanalen.

David Lind
david@fotbolltransfers.com