Foto: Carl Sandin/Bildbyrån

Wernersson: "Det känns som att jag blir uthängd lite och det blir mycket hat"

Publicerad: 2020-07-06 22:13 Allsvenskan

IFK Göteborgs vänsterback Victor Wernersson, som lämnar för KV Mechelen efter säsongen, bemöter kritiken från sportchefen Kennet Andersson.

I lördags presenterade belgiska KV Mechelen den svenske försvararen Victor Wernersson. Han ansluter från IFK Göteborg som bosman i vinter.

Blåvitts sportchef Kennet Andersson har kritiserat vänsterbacken och hans agent för hur övergången gick till.

– Jag visste inte om att han var i Belgien i går. Med IFK-hjärta känns det inte klockrent att se honom i en Mechelen-tröja samtidigt som han har kontrakt här, sa Kennet Andersson.

Tränaren Poya Asbaghi har tidigare under kvällen berättat att 25-åringen bett laget om ursäkt för att han missade en träning med laget.

I en intervju med SportExpressen ger Wernersson sin bild av situationen.

– Jag trodde att jag skulle komma hem till träningen, men missade den och jag har bett om ursäkt till hela laget och det är inte okej. Jag får ta konsekvenserna av det, säger Wernersson till SportExpressen och fortsätter:

– Det är tråkigt att det blev som det blev, för jag hade aldrig åkt ner om jag vetat att det skulle bli som det blev. Att det kom ut på det sättet… Kennets ord... vi har haft en bra dialog innan men som han la upp det tycker inte jag riktigt stämmer. Det känns som att jag blir uthängd lite och det blir mycket hat på en och samma gång. Det är tråkigt att det blivit så här men jag har faktiskt inte hunnit prata med Kennet själv än heller under resan. Jag vill gärna prata med honom och reda ut det innan man säger för mycket.

25-åringen menar samtidigt att IFK Göteborg visste att han skulle resa till Belgien.

– Kennet borde ha vetat var jag var. Sportchefen i Mechelen hade ju ringt om godkännande innan jag skrev på kontraktet där nere. Min agent hörde av sig till IFK Göteborg också. Jag vet inte hur min agent haft det med Kennet men enligt mig så tror jag att de ska ha vetat om det, så därför blir jag så klart lite besviken på reaktionen som blir, säger Wernersson till SportExpressen.

Thomas Berg
thomas@fotbolltransfers.com