Foto: Bildbyrån

Owen: "Därför kunde inte Liverpool värva Werner"

Publicerad: 2020-07-06 11:23 England

Timo Werner har skrivit på för Chelsea. Michael Owen ger sin syn på varför det inte blev Liverpool.

Liverpool var länge ute efter den tyske landslagsanfallaren Timo Werner. 24-åringen valde dock till slut att lämna RB Leipzig för Chelsea.

Michael Owen menar att Divock Origi hindrade Jürgen Klopp från att värva Werner.

– Kommer Origi och Takumi Minamino att vara där nästa säsong? Ja, det kommer de. Origi har just signerat ett nytt kontrakt och Minamino har precis skrivit på. De är där och de är fast, men det betyder inte att du inte kan ifrågasätta om de borde vara det. Origi undertecknade ett nytt långtidskontrakt, Liverpool var lojala mot honom, eller hur? Han har gjort det han gjort (i Champions League) och plötsligt trodde de att de måste ge honom ett nytt kontrakt. Det har nu hindrat dem från att gå och spendera stora pengar på en reservanfallare, säger han till Premier League Productions.

– Timo Werner var uppenbarligen en spelare som Liverpool var länkade till och han gick till slut till Chelsea. Jag tror att den typen av spelare skulle ha varit lysande för Liverpool. De säkrade upp Origi på ett långtidskontrakt som praktiskt taget utesluter en reservanfallare och jag är inte säker på att de inte behöver en bättre, fortsätter Owen.

David Lind
david@fotbolltransfers.com