Foto: Jason Cairnduff/Bildbyrån

Scholes förstår inte Uniteds beslut: "Håland är äkta vara"

Publicerad: 2020-07-05 12:24 England

Erling Håland har gjort stor succé sedan flytten till Borussia Dortmund. Paul Scholes vill se norrmannen i Manchester United.

I januari lämnade Erling Håland, 19, Red Bull Salzburg för spel i Borussia Dortmund.

Succén lät inte dröja på sig och i debuten blev det ett hattrick för den norske anfallsstjärnan.

Paul Scholes har svårt att förstå att Manchester United lät honom glida ur händerna på dem.

– När det pratades om honom hade jag inte sett mycket av honom, men så fort den tyska fotbollen drog igång och jag fick titta på honom, tänkte jag: "Varför betalade inte bara Manchester United det som krävdes?". Så bra ser han ut att vara, han är fortfarande ung och han gör mål. Han är snabb också, han har riktig fart. Han är en stor grabb med närvaro och gör mål, säger Scholes till BBC och fortsätter:

– Han kanske fortfarande är tillgänglig, vem vet, men United kommer att behöva betala stora, stora pengar för honom. Men vem bryr sig? Han ser ut att var äkta vara.

Scholes råder också klubben att värva en mittback som kan ackompanjera Harry Maguire, 27, istället för Victor Nilsson Lindelöf, 25.

– En stor centerforward, en målgörare och möjligen en mittback bredvid Maguire. Jag tycker att Lindelöf har gjort det okej, men Maguire saknar fart. Om han har en dominant mittback bredvid sig som Rio Ferdinand eller Jaap Stam, som kan störa anfallarna, tror jag att det kan hjälpa laget mycket.

David Lind
david@fotbolltransfers.com