Foto: Nils Jakobsson/Bildbyrån

Gillar inte att sommarfönstret flyttats: "Jag är irriterad"

Publicerad: 2020-07-04 18:51 Superettan

Det svenska sommarfönstret öppnar den 29 juli. Det är något GIF Sundsvalls sportchef Urban Hagblom inte alls gillar.

Svenska Fotbollförbundet bekräftade i dagarna att det svenska sommarfönstret senareläggs.

Istället för den 15 juli kommer det öppna den 29 juli och vara öppet till den 25 augusti.

I en intervju med ST-sporten uttrycker GIF Sundsvalls sportchef Urban Hagblom sitt missnöje.

– Jag är lätt irriterad över att frågan över huvud taget dykt upp. All planering har skett mot 15 juli för de klubbar som planerar sin verksamhet. Jag är oerhört förvånad. Min bedömning är att det inte kommer bli några större spelaraffärer ut i Europa från Sverige. Den attraktiva ligan är inte vi, vi har inte de kvalitéerna och i den här pandemins efterspår tror jag inte det blir några försäljningar. Jag är irriterad. Men nu får vi bara anpassa oss efter beslut som fattas, säger han till tidningen.

Hagblom menar att sportcheferna inom Svensk Elitfotboll först röstade emot att flytta fönstret. Han berättar också varför situationen förändrades.

– "Rätt" klubbar har gjort lobbyverksamhet och ställde då frågan till klubbcheferna. Och de besitter kanske inte kunskapen om de sportsliga konsekvenserna, ett antal gör det, men majoriteten ser det ekonomiskt och affärsmässigt. Då valde man en jämkning mellan de två alternativen för att alla ska bli nöjd. Men frågan borde aldrig ens ha varit uppe, det är min uppfattning, säger han till ST-sporten.

Hagblom vill inte berätta vilka klubbar det rör sig om. Sundsvall drabbas eftersom de jobbat mot datumet 15 juli.

– Vi har skrivit kontrakt till de här datumen och det finns klubbar som gjort klart med spelare tills dess, nu får de inte spela. Vi är de första att ställa oss solidariskt utifrån majoritetsbeslut men jag blir irriterad på hur man skött det här, säger sportchefen till ST-sporten.

Juanjo Ciércoles kommer att lämna Sundsvall den 15 juli. Det nya beslutet innebär att hans ersättare inte kommer kunna anlända förrän två veckor senare.

Thomas Berg
thomas@fotbolltransfers.com