Foto: Shaun Botterill/Bildbyrån

Klopp talar ut om sin och stjärnornas framtid

Publicerad: 2020-07-04 18:34 England

Liverpools manager Jürgen Klopp räknar inte med att jobba många år till och uttalar sig om Mohamed Salah och Sadio Mané.

Jürgen Klopp har kontrakt med Liverpool till sommaren 2024. Efter det finns det inga planer på att jobba länge till.

– Jag ser inte mig göra det i den åldern (70 årsåldern). När jag blev tränare (vid 33 års ålder) tänkte jag: "Nu börjar 25 kraftår". Jag var sju och ett halvt år i Mainz, sju i Dortmund och 2024 blir det 23,5 år, säger Klopp till Daily Mirror.

– Jag har inga planer bortom det. När det är dags (att gå i pension) är jag förhoppningsvis fortfarande frisk och jag kan säga: "Bra, jag älskade det men nu skulle jag vilja se andra människor göra det", fortsätter tränaren.

Mohamed Salah och Sadio Mané har länge ryktats bort från Liverpool. Men Klopp tror stjärnorna stannar.

– Säg mig en bättre utmaning än att lyckas med Liverpool FC? Det finns många stora klubbar, men om du går till Madrid eller Barcelona vinner du ligan sex eller sju gånger på 15 år. Bayern vinner det nio gånger och Juventus är liknande. Det här är fantastiska resultat men det som verkligen är intressant är att påverka här, säger han.

– Vi försöker allt för att vara en riktigt spännande klubb och skapa en riktigt spännande historia som alla vill vara en del av. Planen är att spelarna ska blicka tillbaka och säga: "En av de viktigaste dagarna i mitt liv var dagen jag skrev på för Liverpool", fortsätter Klopp.

Thomas Berg
thomas@fotbolltransfers.com