Foto: Carla Cortes/Bildbyrån

Barcelonas tränare talar ut om Messi och Griezmann

Publicerad: 2020-07-04 18:16 Spanien

Lionel Messi och Antoine Griezmann ryktas bort. Nu uttalar sig Barcelonas tränare Quique Setién.

Quique Setién har inte mycket att säga gällande ryktena om att Lionel Messi, 33, vill lämna Barcelona när hans kontrakt löper ut 2021.

– Jag tänker inte spekulera i detta eftersom jag inte har hört honom säga något om det och det är inte min uppgift, säger tränaren enligt Goal.com och fortsätter:

– Jag ser honom bra, Leo. Resten är spekulationer som jag inte ens går in på. Det är vad ni, pressen, är där för. Jag ser honom träna bra och (ingenting) mer.

Antoine Griezmann, 29, har också ryktats bort från Barcelona. Framförallt har Setién fått kritik från fransmannens familj för speltiden. 

– Antoine mår bra, han är ett utmärkt proffs. Jag har utbytt några ord med honom. Han är en enastående, professionell kille och det kommer inte att påverka honom när han måste spela igen eftersom han är en mycket mentalt stark kille och jag är säker på att vi kommer att ha honom på 100 procent när han måste ut på planen igen, säger tränaren och fortsätter:

– Jag har talat om hierarkier, men jag har inte talat om obestridliga spelare. Griezmann är en stor spelare och mycket viktig för klubben och laget. När han har spelat, frågar ni mig om Ansu Fati. Alla kan inte spela och jag måste bestämma mig för min anfallslinje och vilka jag tror bidrar eller inte bidrar till laget.

Det har även ryktats om att Barcelona planerar att sparka Setién efter säsongen. Tränaren uttalar sig även om sin osäkra framtiden.

– Jag har redan upplevt det vid andra tillfällen, det är en del av cirkusen. Jag vet att det finns mycket brus runt mig men jag lyssnar inte på det eller läser det. Det är inte första gången jag upplever det eller att en tränare har gått genom en situation som denna, när de inte vinner en match, säger han.

Thomas Berg
thomas@fotbolltransfers.com
SVERIGES BÄSTA FANTASYSPEL!